Cancağazım...

Yeni başlangıçlar yapmak gerek cancağazım, her söze inanmamak her göze bakmamak gerek. Her insanı tanımamak, her heyecana açık olmamak gerek. Her bakışa aldanmamak, her dokunuşa uyanmamak gerek. Her insanın aynı olmadığını bilmek, her karakterin karakterden nasip almadığını unutmamak gerek. Her insanın farklılığını gözardı etmemek, her farklılığa açık olmak gerek. Her acıya hazır olmak, her mutlulukta sarhoş olmamak gerek. Yeni sevdalara açık olmak gerek cancağazım, her yeniliğin güzellik getirdiğine aldanmadan. Her kadının aynı olmadığını bilmek, her kadının farklı bir tad olduğunu kabullenmek gerek.


Yeni başlangıçlar yapmak gerek cancağazım, her duruşa aldanmamak her vaade kanmamak gerek. Her mevsime göre giyinmek her karara göre farklı davranmak gerek. Herşeyi bilmek, ama herşeyin en doğrusunu merak etmek gerek. Her şarkıyı dinlememek gerek, her şiiri okumamak, her romanda kaybolmamak. Her kadına aşık olmamak, her dosta sırrını açmamak gerek. Her yemeği yememek, her can sıkıntısında şaraba saldırmamak gerek. Her daim kendini bilmek gerek cancağazım, her kendini bilmeyene haddini bildirmek gerek. Her gözyaşına bakmamak, her yalvarışa kanmamak gerek. Her düşüşe üzülmemek, her çıkışa sevinmemek gerek.


Yeni başlangıçlar yapmak gerek cancağazım, her kentin büyüsüne kapılmamak, her masala inanmamak gerek. Her rengi ayırt etmek, her renkte başka anlamlar aramamak gerek. Her an’ın farklı zamanlarını yaşamak gerek, her zamanın farklı an’larından sıyrılmadan. Her aşk değerlidir diye düşünmeden cancağazım, her aşka inanmamak gerek. Her rüyaya kanmamak, her düş’e aldanmamak gerek. Her sevgilim diyene bakmamak, her seni seviyorum diyene inanmamak gerek. Her yenilgide kahrolmamak, her yanılgıda üzülmemek gerek. Her zamana ayak uydurmak, her ayak uydurduğun zamana inanmamak gerek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?