‘Beş para etmez’ bir fikri 5 adımda zirveye taşıyın!

“Hayata geçirilmeyen fikirler beş para etmezler çünkü bir hareket planı olmayan bir fikri milyon dolara satmış birine hiç rastlanmadı,” Bir internet şirketi kurmadan önce iş modelinin tüm hatlarıyla ortaya çıkartılması gerekir.

‘1. adım: Bir not defteri alın ve onu yanınızdan hiç ayırmayın’
“Söz uçar yazı kalır” deyişinden hareketle etohum, internette kendi işini kurmak isteyen girişimcilere öncelikli olarak akıllarına gelen her şeyi not almalarını tavsiye ediyor. Girişimcilerin akıllarına gelen bir fikri daha sonradan unutabileceklerine dikkat çeken etohum, bu basit maddenin milyon dolarlık projeler üretmek için atılması gereken ilk adım olduğuna dikkat çekiyor.

‘2. adım: Soru sorun, problemleri ortaya koyun ve sorunları yeniden analiz edin’
Her ürünün daha iyisinin olabileceğine dikkat çeken etohum, yol haritasının ikinci adımında girişimcilere sorgulayıcı olmalarını öneriyor. Bu noktada süregelen iş modellerinin analiz edilmesinin de önemli olduğunu vurgulayan etohum, karşılaşılan sorunların yeniden değerlendirilmesi gerektiğinin de altını çiziyor. Konu ve olaylara farklı çerçevelerden bakmanın da gerekli olduğunu söyleyen etohum, örneğin "Atlar daha hızlı nasıl gidebilir?" yerine "Nasıl daha hızlı bir ulaşım aracı yapabiliriz?" diye sorulması gerektiğini ifade ediyor.

‘3. adım: Hem gerçek hayatta hem de internette araştırma yapın’İnternet üzerinde iş yapmak isteyenlerin oluşturdukları iş modelinin gerçek hayatta nasıl uygulanabileceğini ihmal ettiklerini belirten etohum, sahada ve internet üzerinde konuyla ilgili araştırma yapmanın önemini belirtiyor. İş fikrinin ait olduğu sektördeki ihtiyaçların belirlenmesi, rakiplerin neler yapıp yapmadıklarının incelenmesi ve yerel faktörlerin göz önüne alınması gerektiğini de söyleyen etohum, girişimcilere işi yakından öğrenmelerini tavsiye ediyor. İnternet üzerindeki kaynakların okunması da yine aynı şekilde önem taşıyor.

‘4. adım: İletişiminizi kapatın’
Cep telefonlarının, internet sitelerinin, kullanılan e-posta programlarının, haber sitelerinin uyarı sistemlerinin, çevirim içi iletişim araçlarının ve hatta bazen arkadaşların bile bir konuya odaklanmanın önünde engel yaratabildiğini ifade eden etohum, yeni bir fikir bulmak isteyen girişimcilerin dikkatlerini dağıtacak araç ve ortamlardan uzak durmalarını tavsiye ediyor.

‘5. adım: Farklı düşünün’ Farklı bakış açıları edinmenin ve düşünce şeklini değiştirmenin önemli olduğunu söyleyen etohum, yol haritasının son adımında girişimcilere daha önce yapmadıkları şeyleri yapmalarının tavsiye ediyor. Bu noktadan tersten düşünmenin de gerekli olduğunu ifade eden etohum, yaratıcılığını ortaya çıkartmak isteyen girişimcilerin hayatı farklı yaşamaları gerektiğine dikkat çekiyor.

etohum etkinlikleri hakkında bilgi almak ya da toplantılara katılmak isteyen girişimcilerin www.etohum.com adresine girmeleri yeterli oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?