Ipsos KMG CEO’SU VURAL ÇAKIR:”2009 EKONOMİK BEKLENTİLERİNDE ÖNCEKİ YILLARA GÖRE CİDDİ DÜŞMELER VAR, 2008′DEN DAHA OLUMSUZ BİR YIL BEKLENİYOR”

Ipsos KMG adlı araştırma şirketi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Beklentiler, Tercihler, Beğeniler” araştırmasının sonuçları düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı.

Ipsos KMG Ceo’ su Vural Çakır, 2009 yılında mevcut tüketicinin potansiyelinde herhangi bir değişiklik olmadığını ancak küresel krizin etkisi ile birlikte iyimser düşünenlerin sayısında bir düşüş olduğunu söyledi. Türkiye’nin en büyük araştırma şirketi olan ve dünyanın farklı ülkelerinde araştırmalar yapan Ipsos KMG’nin Ceosu Vural Çakır, her yıl geleneksel olarak yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Birey talep cephesinden ekonomik, sosyal, siyasal ortama bakan ve Türkiye’yi nasıl bir yıl beklediğinin ipuçlarını veren araştırmanın sonuçlarına göre krizin günlük hayatın bir parçası olduğu ortaya çıktı. Araştırma sırasında 2008 yılına göre bazı beklentilerde de değişiklik olduğu görüldü. Araştırmanın sevindirici tarafında ise tüketici talebi potansiyelinin yüksek olduğu görüldü.

Ipsos KMG Ceosu Vural Çakır küresel krizden haberdar olanların oranının yüzde 82 olduğunu belirterek, “Araştırma sonucunda özetle, bir “Med-Cezir” görüntüsü ortaya çıkıyor. Toplum küresel, finansal ve ekonomik krizden yüksek düzeyde haberdar. Bunun Türkiye’yi de, kendi durumunu da etkileyeceğini düşünüyor. Krizi besleyecek bir psikolojik ortam oluşmuş durumda. Hükümetin olası bir krize karşı izlediği politikaları çoğunluk başarısız buluyor. Kriz, harcama yapısını zorunlu harcama sayılan günlük tüketim, eğitim ve sağlık gibi alanlar lehine ve diğer birçok sektör aleyhine değiştirecek. Genel olarak 2009 ekonomik beklentilerinde önceki yıllara göre ciddi düşmeler var. 2008′den daha olumsuzaraştırmanın sonunda ise halkın siyasi eğilimlerinde de değişiklik olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?