NETWORK MARKETING

Herhangi bir iş, ürünlere ve pazara sahiptir ve biz bu ürünleri hangi yolla pazarda satılacağını bulmamız gerekiyor.
İki yol vardır. Birinci geleneksel olanıdır ki en yaygını budur. Bu işte fabrikadan çıkan ürünü global bir toptancı alıyor ve bunu en az % 15 kar payıyla bir diğer toptancıya, diyelim Avrasya toptancısına satıyor, o da ülke distribütörüne ve sonuçta magaza yoluyla ürün size ulaşıyor. Eğer her distribütörün en kötü ihtimalle % 15 kar payıyla bu ürünleri sattığını düşünürsek size % 60 daha pahalı geliyor. Üstelik o ürünün reklamının da yapıldığını da düşünürsek % 20 daha ekleniyor ve toplamda % 80 maliyet oluşuyor.

Bu anlattığımız iş türü eski olup size para kazandırmaz. Çünkü burada sadece alıcı konumundasınız. Halbuki eğer para kazanmak istiyorsanız sizin yeni bir iş tarzı bulmanız lazım. Şu anda dünyada en çok para kazandıran işler yeni keşfedilmiş, insanlara yenilikler sunan şeyler değil mi?

Bizim sunduğumuz işte bu kadar ara alıcı-satıcı yerine bir tane aracı öngörüyor. Yani ticarete yeni tarz yaklaşım. Burada ortada duran şirket bütün ürünleri fabrikadan alıyor ve bunları internet üzerinden size satıyor. Bu ürünleri alarak siz de direkt olarak bu şirketin distribütörü oluyorsunuz ve getirdiğiniz adamlarla bu işten komisyon kazanıyorsunuz.

Bu yeni tarz ticarete e-commerce diyebiliriz. Bu endüstri günümüzde hızla büyümektedir çünkü internet, günümüzün haberleşme sistemleri, teknoloji ve hızlı kargo şirketleri bu işin çok hızlı olmasını ve çok kolay çalışabilir olmasını sağlıyor. Geleneksel işteki muhasebeci, işçi, mali müşavir, vergi ve vs. yerine şirket sadece distribütörlere para ödeyerek bu işi yürütebiliyor.
Günümüzde bu şekilde iş yapan bazı şirketler vardır ve QuestNet bu şirketler arasında en hızlı büyüyeni ve Asyada şu an en büyük şirkettir.
QuestNet 1998 senesinde faaliyete başlamış olup merkez ofisi Honk Kongdadır. Honk Kongda olmasının sebebi oranın "Free Zone" yani serbest bölge olmasıdır. Şirket dünyanın değişik yerlerinde 23 tane ofis açmış durumdadır. Endonezya, Malezya, Çin, Filipinler, Dubai, UAE, Suudi Arabistan bunlardan bazılarıdır. QuestNet 2002 yılında Kore-Japonyada ve 2006 yılında Almanyada gerçekleştirilen Dünya Futbol Şampiyonasının resmi madalya sponsoruydu. Aynı zamanda 2004 yılındaki Atina Olimpiyatlarında da madalya sponsoru oldu ve 2008 Beijing Olimpiyatları madalya sponsorluğunu da almış durumda. Bunların dışında, şirket BM bünyesinde aktif olan FAU kuruluşuna (fakir ve afetlerde hasar görmüş ülkelere gıda yardımı yapıyor) sponsorluk yapmaktadır.
QuestNet ürün olarak da diğer şirketlere göre fatklılık arzediyor. Ürünlerin hepsi eşsiz olup QuestNet sitesinden başka hiçbir yerde bulunmuyor.
Şimdi de size bizim şirketteki distribütörlüğün nasıl yapıldığını anlatacağım. Siz işe giriyorsunuz ve şirket size IR (bağımsız vekilliği) veriyor. Şirketin herhangi bir ürününü satın alarak siz, şirketin ürünlerini satma yetkisine sahip oluyorsunuz. Yani şirketin distribütörü olacaksınız. Burada sizin iki tane pazarınız vardır. Birisi sağınızda diğeri solunuzda. Bunlar da IR olacak. Devamında bunlar da ikişer tane Pazar oluşturacak.

Sunum yaptığınız kişinin ismini yukarıdaki gibi yerleştireceksiniz ve alt tarafına en yakın iki arkadaşının isimlerini yazacaksınız. Şimdi siz direkt olarak iki tane satış gerçekleştirdiniz. Ali ve Hakan da aynı şekilde kendine iki tane pazar bulacaklar ve iki kişiye referans olarak onları getirecekler ve bunlar da sizin pazarınız içinde olacaktır. Fakat burada sizin vakit harcadığınız, oturup konuştuğunuz sadece Ali ve Hakandır. Yani onların getirdikleri şahısları ya tanıyorsunuzdur ya da değil. Sonuçta siz sadece iki kişiye direkt olarak referans oluyorsunuz ama dolaylı olarak dört kişiye, toplamda altı kişi olmuş oluyor. Bizim şirketimiz de diyorki eğer siz direkt veya dolaylı olarak 6 kişiye satış yaptığınız zaman şirket size 250 $ komisyon veriyor.

Aynı şekilde Ali ve Hakan da altışar kişi getirecek ve herbiri 250$ kazanacak. Siz ise 500 kazanacaksınız. Şirket size bu ödemeyi sizin hakkınız olduğu için yapıyor, çünkü o pazarı inşa eden sizsiniz. Yani şirket size ödemeyi, ister siz ürünü direkt satın ister altınıza aldığınız IRlar aracılıgıyla satın, yapacak.

Bir de şöyle durumla karşılaştığımızı düşünelim. Hakan çok güzel çalışıyor ve sol tarafına 100 sağ tarafına 100 olmak üzere 200 kişi getiriyor. Böylece 8250$ kazanıyor. Ancak Ali çalışmayı bırakıyor ve hiçkimseyi getirmiyor. Bu demektirki Hakan kazanırken siz birşey kazanamayacaksınız. Bu durumu düzeltmek için siz direkt olarak Alinin altına Didemi getiriyorsunuz ve Didem de 6 kişiyi buluyor. Böylece 250$ kazanıyor. Siz, balansınız sağlandığı için 500 $ kazanıyorsunuz. Sonuç olarak şunu ifade etmek istiyorum, altınızdaki adamlardan biri çalışmayı durdurursa siz bu durumu düzeltebilirsiniz. Ancak Ali örneğinde görüldüğü gibi o hiçbir şey kazanmayacak.
İSPAT
Siz takımınızı destekledikçe, onları eğittikçe ve onlara sponsor oldukça onlar çok daha hızlı bu işi öğrenecekler. Yani siz ne kadar hızlı koşarsanız onlar da ardınızda öyle koşmak zorunda kalacaklar.

1. Bu işi öğrenmek zorundasınız çünkü aşağıdakilerinize öğreteceksiniz.
2. Takımınıza sponsor olmak zorundasınız çünkü onlar da aynısını kendi takımları için yapacaklar dolayısıyla pazarınız sürekli büyüyecek.
3. Kopyalama olayı. Takımınız sizi aynen kopyalayacak dolayısıyla doğru yolda olduğunuzdan, doğru bilgiye sahip olduğunuzdan emin olunuz.

Kademe 1 3- -3 250$
Kademe 2 3- -3 250$
Kademe 3 3- -3 250$
Kademe 4 3- -3 250$
Kademe 5 3- -3 250$
Kademe 6 3- -3 E-Voucher


Her basamakta 250$ kazanıyorsunuz. Her basamak ilk basamağa göre çok daha basit olacaktır. 6. Kademede şirket size E-Voucher veriyor ve siz bununla voucher sitesinden başka çeşit ürünlerden alabilirsiniz.

SİZ
SOL SAĞ
2 Ay 3 3
1 Ay 3 3
2 Hafta 3 3
1 Hafta 3 3
3 Gün 3 3
2 Gün 3 3

ZAMAN FAKTÖRÜ

İlk başta tek başınıza olduğunuz için çalışmak çok zor olacak ve diyelim 6 adam bulmak için size 3 ay gerektecek. Ancak altınızda 6 kişi olduktan sonra daha hızlı çalışacaksınız çünkü bunlar sizinle beraber çalışacaktır ve sürekli ağacınıza adam girdikçe gelecekki kademe çok daha kolay aşılacak. Çok açıkki gelecekki kademe bir öncekiye nazaran daha hızlı ve kolay olacak.
Takımınızı eğittikçe ve ona sponsor oldukça takımınızın büyümesini sağlayabilirsiniz. Düşününki ağacınıza 30 kişinin girdi, bu sayı büyüyecek ve 50, 100, 300, 500, 1000 ve 3000 kişi olacak. İşte bu noktada siz "Financially Free Zone" yani finansal özgürlük alanına gireceksiniz ve artık bu noktaya "Aftopilot" deniliyor. Yani siz isteseniz dahi takımınızı çalışmaktan durduramazsınız.

Bu işe başlamak için çok büyük sermayeye ihtiyacınız yok, normal işlerdeki gibi sürekli bir masanın başında oturmanız gerekmiyor, herhangi bir ekstra tecrübeye ihtiyacınız yok.. O zaman size şunu sormak istiyorum.

Bu iş değilse, Hangisi ???
Siz değilseniz, Kim ???
Şimdi değilse, Ne Zaman ???



Ufaltılmış ön izleme resmi


Ufaltılmış ön izleme resmi

Yorumlar

_EraSMuS_ dedi ki…
Aytekin bey bu network marketingde son durum nedir. Neye karar verdiniz.
Aytekin Kahraman dedi ki…
Merhaba sevgili dostum.
Uzun zamandır bu konu ile ilgili araştırma yapmaktayım. Bu network ağına dahil olarak geleceğim ile ilişkin en doğru kararı verdiğim inancındayım.
Senin için de uygun olacağu kanatindeyim.
Senide ileriki günlerde bizlerle beraber görmek isterim.
Aytekin Kahraman dedi ki…
Bu iş değilse, Hangisi ???
Siz değilseniz, Kim ???
Şimdi değilse, Ne Zaman ???
Unknown dedi ki…
içinizde 6 ay çalışıp 5000 ytl alacağına inanan var mı?
Aytekin Kahraman dedi ki…
Bu rakamı bu iş dışında profesyonel bir işte stres baskı ve çıkmazlar içinde kazanan insanlar biliuyorum. Tıpkı bu işten kendine, ailesine zaman ve imkan sunarak ayıran insanlar bildiğim ve tanıdığım gibi.
Inanmak,görmek ve başarmak.
Bu işte bu üçünüde çok kısa zamanda görüyorsun tıpkı benim gibi. Henüz 2 ay bile olmadı ama paramı almaya başladım bile...

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?