Türkiye'nin en pahalı şarabı...

Mey İçki’nin şarap bölümü olan Kayra, Türkiye’nin en pahalı şarabı olarak nitelediği “Kayra Imperial” serisini üretti.
Türkiye’de şu anda en yüksek şarap fiyatının 35-40 YTL civarında olduğunu söyleyen Kayra Şarap Direktörü Bülent Özfırat, Kayra Imperial’ın perakende satış fiyatının 85 YTL olacağını ve perakende olarak sadece İstanbul’daki Kayra Şarap Akademisi’nde satılacağını söyledi.
Özfırat, her yılın en iyi performans gösteren üzümlerinden elde edilen şarabın Kayra Imperial serisi olarak değerlendirileceğini belirterek, “Kayra Imperial’ı Denizli’de anlaşmalı bağlarımızda yetiştirilen Shiraz üzümlerinin 2005 hasadından elde ettik. Farklı üzümlerden toplam 300 fıçı koyduk. 24 aylık bekleme ve dinlendirme döneminde Shiraz üzümleri en iyi performansı gösterdi ve bu nedenle ancak 15 fıçı Kayra Imperial üretebildik. Bütün bu süreç şarap yapım uzmanımız Daniel O’Donnell’in denetiminde gerçekleşti” dedi.
15 FIÇI, 6 BİN ŞİŞE: Özfırat’ın verdiği bilgiye göre, 15 fıçıdan 6 bin şişe olarak üretilen Kayra Imperial kırmızı sek şarap aynı zamanda Michelin yıldızlı dünyanın önde gelen restaurantlarına giren ilk Türk şarabı olacak. Kayra Imperial’ı şarap listesine ilk ekleyenler ise Londra’da bulunan Fat Ducks, Fransız Letranger ve Japon Hakkasan gibi seçkin restaurantlar oldu.
"TÜRK ŞARABI SAYFASINI BİZ AÇTIK": Özfırat, dünya mutfağında yarışmanın yolunun kaliteli şaraplar geliştirmekten geçtiğini savunarak, ”Kayra Imperial bizim amiral gemimiz olacak. Bu kalitede şarap yaparsak ancak yurtdışına açılabiliriz. Bunu test etmenin yolu da dünyanın en seçkin restaurantlarının şarap listelerine girebilmekti, biz de bunu başardık. Şarap menülerinde Türkiye sayfası açtırmak işin en zor tarafıydı. Şimdi bu sayfa ilk kez Kayra Imperial ile açılmış oldu. Bu sayfanın artık diğer Türk şarap üreticilerinin de katkısıyla zenginleşmesinden memnuniyet duyarız” dedi.
"3 YILLIK BİR EMEK VAR": Özfırat, Kayra Imperial’ın arkasında 3 yılı aşkın bir çalışma ve emek olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
”Kayra Imperial şarap kültürüne büyük katkı yapacak. Rakiplerimiz de biz de artık bunun daha iyisi yapmaya çalışacağız ve böylece çıta daha yükseğe çıkacak. Bu şarabın arkasında çok büyük bir emek var. Kullandığımız Fransız fıçısının birim fiyatı 650 Euro’nun üzerinde. Sadece bu iş için 5 uzman çalışıyor ve her gün tadım yaparak şarabın kalitesini test ediyorlar. Kayra Imperial ticari bir proje değil. Bunun misyonu kaliteli şarap üretimini teşvik etmek. Ve hedef 6 bin şişe değil 60 bin, 100 şişeye çıkarmak.”
KAYRA’NIN ADI İLK KEZ MARKA OLDU: Özfırat, ilk kez ürettikleri bir şaraba Kayra’nın adını verdiklerini, “Kayra bizim şirketimizin adı, dolayısıyla şimdiye kadar hiçbir ürüne Kayra adını koymadık. Bu ürüne Türk şarabı adına o kadar güvendik ki Kayra’nın adını vererek hem markayı hem de Kayra’yı taçlandırmış olduk. Bu seri bizi de bir gömlek yukarı taşıdı. Amacımız Kayra adını verebileceğimiz yeni markalar yaratmak” dedi. Her şişenin numaralandırıldığını söyleyen Özfırat, “Yıllandırmak isteyenler için bu çok önemli. Şeffaf bir seri herkes kaç numaralı şaraba sahip olduğunu bilecek. Böylece sahteciliğin de önüne geçilecek” şeklinde konuştu.
Kayra Imperial’ın çok güçlü bir tada ve entegre tanen yapısına sahip dolgun bir şarap olduğunu belirten Özfırat, “Uzakdoğu mutfağı ile de çok güzel gittiği söylendi. İstanbul’daki Japon restaurantı Hakkasan’da üç ay deneme yapıldı. Müşterilerin tercihinde açık ara Kayra Imperial en ön sırada yer aldı. Üretim çok sınırlı olduğu için Türkiye’de de ancak 10 restaurantta satılabileceğini tahmin ediyoruz. Önemli olan bu şarabın özelliğinin restaurantlar tarafından da bilinmesi. Onların da istekli olması gerekir” diye görüşünü özetledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?