İstiklal Caddesi karıştı




Taksim meydanında polis kuş uçurtmazken, meydana gitmek isteyen gruplara da tazyikli su ve gaz bombası kullanarak engel olundu. Taksim medyanında polis çok geniş güvenlik önlemi alarak kimseyi bariyerlerle çevirdiği alana yaklaştırmadı.
Taksim Meydanı'nda İstiklal Caddesi'ni kullanarak ilerlemek isteyen gruplara polis panzerlerle tazyikli su sıkarak ve gaz bombası kullanarak müdahele ediyor. Ara sokaklara barikatlar kuran polis, protestocuların Taksim'e ilerlemesine izin vermiyor.
Meydana farklı noktalardan TKP'li 300 kişilik bir grup çıkmak istedi ancak Taksim meydanı girişinde önü kesilen grubun meydana ulaşmasına izin verilmedi.
Yolun kenarında çevreleri polislerce sarılan grup 'İşçi düşmanı AKP' şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı. Bayrak açıp dağılmakta direnen bir kaç kişi ise polis tarafından gözaltına alındı.
Taksim'e doğru yürümek isteyen yaklaşık 50 kişilik göstericiye polis Dolapdere'de müdahale etti. Gaz bombalı ve tazyikli sulu müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.
15 kişilik bir grup ise cadde üzerindeki binalardan çıkarak, dövizler açıp hükümet aleyhine sloganlar atmayı sürdürüyor.

İstiklal Caddesi karıştı
1 Mayıs için Taksim’e ulaşmaya çalışan göstericiler ve güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.
İstiklal Caddesi üzerinde Mis sokak, Büyük Parmakkapı sokak ve cadde üzerindeki diğer sokaklardan gelen, aralarında anarşistler, Halk Kültür Merkezleri üyelerinin de bulunduğu gruplar pankart ve bayrak açtı. Gruplar İstiklal Caddesi’nde “İşte Taksim İşte 1 Mayıs" sloganları atarak Taksim’e doğru yürümek istediler. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı İstiklal Caddesi girişinde bekleyen çevik kuvvet ekipleri, hem göz yaşartıcı gaz hem de tazyikli suyla bu kişilere müdahale etti. Güvenlik güçleri ara sokaklara kaçan grupları dağıtmak için buralara da gaz sıkarak müdahale etti.
Bu arada gruptan güvenlik güçlerine bira şişeleri, soda şişeleri ve taş atıldı. Çıkan arbede sonucu cadde üzerinde bulunan birkaç mağazanın camları taş isabet etmesi üzerine kırıldı. Ara sokaklara dağıtılan grupların yer yer yeniden toplandıkları da görüldü.
Taksim'de olağanüstü güvenlik
Taksim Meydanı, Cumhuriyet Caddesi ve Gümüşsuyu, İstiklal Caddesi, Sıraselviler ve Kazancı Yokuşu dairesi içinde bariylerle arındırılmış alan haline getirildi. İstiklal Caddesi'nde de dükkanların çok büyük bölümü kepenk indirdi. Alanda polis ve gazetecilerin dışında sadece meyadının müdavimi olan güvercinler kaldı. 1 Mayıs öncesi yapılan uyarılara rağmen Taksim'e gelmek zorunda olanlar güvenlik çemberi nedeniyle zorlu anlar yaşadı.Vatandaşlar Tarlabaşı'ndan Gümüşsuyu'na gitmek için çok geniş bir bölgeyi dolaşmak zorunda kaldılar. Takviye amacıyla şehir dışından gelen polisler ise adres soran vatandaşlara yanıt vermekte zorlandılar.
Çatılarda keskin nişancılar konuşlanmış durumda. Meydanda sadece az sayıda turistin, otellerine gitmesi için geçişine izin veriliyor.
TÜRK-İŞ Taksim'e çelenk bırakmayacak
Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Tükel, 1 Mayıs çelengini Taksim meydanına bırakmayacaklarını gün boyu yaşananlar nedeniyle protesto amacıyla bunu yapmayacaklarını söyledi.
Osmanbey’de CHP Şişli Binası önünde yapılan açıklamanın ardından aralarında sendika yöneticileri, meslek örgütlerinin de yer aldığı grup Halaskargazi Caddesi üzerinden ellerinde karanfillerle Taksim’e doğru yürüyüşe geçti.
Grup “Yaşasın 1 Mayıs", “Faşizme karşı omuz omuzaö sloganları atarak alkışlarla Taksim’e yürüyor. Yürüyüş güzergahında barikat oluşturan çevik kuvvet ekipleri ise grupların geçişlerine şimdilik izin veriyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?