Ev tekstilcileri birleşti...

Yılmaz Ulusoy başkanlığındaki TETSD ve Ahmet Nazif Zorlu başkanlığındaki EVSİAD; 10 yılı aşkın süredir ayrı ayrı ev tekstili sektörünün gelişmesi, sorunlarının dile getirilip çözüme kavuşturulması, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda, uluslararası organizasyonlarda temsil edilmesi amacıyla faaliyetler yürütmekteydi. İki dernek, üretim ve istihdam maliyetlerinin giderek arttığı, uluslararası rekabet koşullarının zorlaştığı günümüzde “Birlikten kuvvet doğar” ilkesinden hareketle güçlerini birleştirme kararı aldı. Büyük birleşmenin ardından, Türk ev tekstili sektöründeki 1500’e yakın firma tek çatı altında toplandı.
Recep Tanrıverdi başkanlığındaki TETSİAD; dünyanın ikinci büyük ev tekstili fuarını gerçekleştiren, Avrupa’daki sektörel federasyonda en üst düzeyde söz sahibi olan ve çeşitli dillerde sektörü anlatan yayınlar yapan dev bir organizasyon olarak göreve başladı. Recep Tanrıverdi Türkiye’nin dünya ev tekstil sektöründe dördüncü sırada bulunduğunu belirterek, 2007 yılında ev tekstili ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 8,5 artarak, 2.249 milyar dolara ulaştığını ifade etti. “Bu rakamlar her türlü uluslararası rekabet dezavantajlarına, ağır kamu yüklerine ve kur sıkıntısına rağmen ulaşılmış rakamlardır. Bu yüzden önemlidir” diyen Tanrıverdi, tüm tekstil ve hazır giyim ihracatının yüzde 10’unun ev tekstili olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin ev tekstil ürünleri ihracatının istikrarlı bir artış sergilediğini kaydeden Tanrıverdi, “Dünya ev tekstilinin 20 milyar olduğu düşünüldüğünde dünya ev tekstilinin yüzde 10’unu tedarik eden bir konumdayız” diye konuştu.
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ev tekstili sektörünün 2008 yılında yüzde 8’lik bir büyüme kaydettiğini söyleyerek, bu çok önemli sektörün layık olduğu TETSİAD çatısı altında birleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı’nın katıldığı toplantıda TETSİAD Başkanı Recep Tanrıverdi, birleşme sürecini başlatan Ulusoy ve Zorlu’ya sektör adına şükranlarını sundu. İki eski başkanın, tüm ev tekstili sanayicilerinin büyük düşünü gerçeğe dönüştürdüğünü ifade eden Tanrıverdi; “Uzun zamandır beklenen bu önemli birleşmenin, güçbirliğinin yarattığı sinerji, sektöre doping etkisi yapacaktır” dedi. “Tek Dernek, Tek Yürek” sloganı ile düzenlenen birleşme toplantısında, Ulusoy ve Zorlu’ya bugüne dek sektöre yaptıkları katkılar için teşekkür edilerek, onur plaketleri sunuldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?