Ericsson, NTT DoCoMo Tarafından LTE Sağlayıcısı Olarak Seçildi

Ericsson (NASDAQ: ERIC) bugün yaptığı duyuruda NTT DoCoMo ile LTE baz istasyonları projesine dair anlaşma imzaladığını duyurdu.
LTE (Long Term Evolution), sırasıyla GSM/UMTS (WCDMA, HSPA) teknolojilerinin bir sonraki adımı olan yeni nesil bir mobil geniş bant teknolojisidir. LTE uluslararası bir standart olarak, yaklaşık bir ay önce 21 Ocak 2008 tarihinde 3GPP (Üçüncü Nesil İş Ortaklığı Projesi) tarafından onaylanmıştır. 3.5G’den sonraki gelişmiş mobil teknolojisi olan LTE; mobil video, blogging, gelişmiş oyun, zengin multimedya telefon gibi uygulamalar ve servisler sayesinde daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi ile yeni nesil geniş bant hizmetleri sunacaktır.
Ericsson ve NTT DoCoMo, araştırma, geliştirme ve standardizasyon alanlarında uzun soluklu bir ilişkiye sahiptir. 1992 yılından beri Ericsson, NTT DoCoMo’ya PDC baz istasyonları kurduğu gibi 2001 yılında kurulan dünyanın ilk W-CDMA tabanlı 3G mobil şebekesi FOMA ™ için de W-CDMA baz istasyonları sağlamıştır. Günümüzde NTT DoCoMo, 45 milyona ulaşan 3G abonesi ile, dünyadaki her dört 3G kullanıcısından birine hizmet vermektedir.
LTE teknolojisi, var olan mobil sistemler (GSM, UMTS) ile de uyumlu olarak çalışabilmektedir. Yayınlanan standartlara uygun ilk LTE denemelerinde Ericsson, cep telefonu üzerinden 160 Mbps hıza ulaşmıştır.
Ericsson’un Ağlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kurt Jofs konu ile ilgili olarak; “LTE mobil iletişim gelişiminde bir sonraki adımı teşkil ediyor. NTT DoCoMo ile uzun soluklu ilişkimizi, yeni nesil teknolojinin gelişimi için sürdürmekten gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?