Türkiye, kişi başına gelirde Koç, Migros´taki KFH hisselerini 32 milyon YTL´ye satın aldı...

Koç Holding, Migros´un elinde bulunan Koç Finansal Hizmetler sermayesinin yüzde 0,37´sini temsil eden 9 milyon 260 bin 840,92 YTL nominal değerindeki hisseyi 32 milyon 14 bin 439,81 YTL bedel karşılığı satın aldı.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu yaptığı yazılı açıklamada, Migros ile ilgili olarak kararlılıkla yola devam ettiklerini belirterek, satış sürecindeki önemli aşamaları kademeli olarak ve öngördükleri plan dahilinde hayata geçirdiklerini belirtti.

Satışa ilişkin olarak öncelikle JP Morgan´ın yetkilendirildiğini, ardından satışın Ramenka´yı kapsayan yurt dışı bölümünün kasım ayı içinde başarı ile sonuçlandırıldığı hatırlatan Bulgurlu, bu hisse devrinin de yurt içi satış operasyonun önemli bir aşaması olan hisse dağılımı ile ilgili bir operasyon olduğunu kaydetti.

Bulgurlu, operasyonunun en önemli kısmı olan Rusya ayağının planlandığı şekilde sonuçlandırılmasının ardından, yurt içi satış aşamasını da başarı ile tamamlayarak, odaklandıkları sektörlerde dünya şirketi vizyonu ile yola devam edeceklerini vurguladı.

Bülent Bulgurlu, haziran ayında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, bu satışı, odaklanma stratejileri doğrultusunda gerçekleştirdiklerini, Koç Holding olarak Enerji, Otomotiv, Finans ve Dayanıklı Tüketim olarak 4 ana iş kolunda yollarına devam edeceklerini belirtmişti

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?