Türkiye, kişi başına gelirde Kiler, Migros´tan vazgeçti...

Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, Migros´un satışı ile ilgili sürecin kendileri açısından tamamlandığını, diğer firmalara başarılar dilediklerini bildirdi. Kiler, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye´nin önemli perakende markalarından Migros ile ilk günden beri ciddi olarak ilgilendiklerini, Türkiye´de uzun zamandır perakende sektörünün içinde bulunan yerli bir grup olarak bilgi, birikim ve tecrübeye sahip olduklarını, Migros´a da bu nedenle talip olduklarını hatırlattı.

Gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında tüm süreci tekrar değerlendirdiklerini ifade eden Kiler, "Bu süreçte yabancı yatırımcılarla görüştük. Çoğunluk hisselerini elimizde tutmayı tercih ettiğimizi ve Migros´un yönetimine talip olduğumuzu bu yatırımcılara ilettik. Ancak gerekli şartlar oluşmadı. Bu süreç, Kiler açısından tamamlandı. Satış sürecinde yer alan diğer firmalara başarılar diliyoruz" dedi.

2007 yılında mağaza sayılarını 106´dan 150´ye çıkardıklarını, 2008 yılında yüzde 30´a yakın bir büyüme planladıklarını kaydeden Ümit Kiler, orta vadede Türkiye´nin en başarılı ulusal gıda perakende zinciri olma hedeflerinin bulunduğunu vurguladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?