Migros’a talip olan yabancılar Koç’un eski yöneticilerine sarıldı...

Son tekliflerin bugün alınacağı Migros’ta, potansiyel alıcı olarak görünen bazı yabancı fonlar satış öncesinde ellerini Migros eski yöneticileri ile güçlendirmek için harekete geçti.
Migros’u almak için Koç’a teklif veren Bain Capital, Turkven-BC Partners ve KKR, Koç Holding’in eski yöneticileri Bülend Özaydınlı ve Cengiz Solakoğlu’na iş teklif etti.
Yönetimde yardımReferans gazetesinin haberine göre, Carlyle, Anadolu, Ülker ve Kiler gruplarının ardından Carrefour-Sabancı ortaklığının çekilmesi ile birlikte şansı artan talipliler arasında yatırım fonları yeralıyor. Migros’un eski yöneticilerinden yönetim konusunda destek olacakları sözünü alan bu fonlar, stratejik şirket sayısının da azalması ile fiyatın çok da yükselmeyecek olmasını garanti etmiş oldu. Migros talipleri arasında yer alan Bain Capital, Turkven-BC Partners ve KKR konsorsiyumu Migros’u satın almaları durumda yöneticileri olması için Migros eski yöneticilerinden Bülend Özaydınlı ve Cengiz Solakoğlu’nun kapısını çaldı. Cengiz Solakoğlu’na teklif konsorsiyum içinde yer alan BC Partners’tan Bülend Özaydınlı’ya ise KKR’den gitti. Solakoğlu, "Bize gelen teklif bu grubun Migros’u satın alması halinde yönetim konusunda kendilerine yardımcı olacağız" açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?