Türk Traktör ile New Holland birleşiyor...

Türk Traktör ile Trakmak´in (New Holland) 30 Eylül 2007 bilançoları üzerinden Türk Traktör´de birleşmesine karar verildi. Koç Holding´den İMKB´ye yapılan açıklamada; müşterek yönetime tabi olunan ortaklıklardan Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.S. (Türk Traktör) ve New Holland Trakmak Traktör ve Ziraat Makineleri A.S. (Trakmak)´daki ortaklık ile ilgili olarak New Holland N.V. (şimdiki CNH Global N.V./CNH) ile 22 Nisan 1998 tarihinde imzalanan Ortaklık Anlaşması (Joint Venture Agreement) hatırlatılarak, Türk Traktör ve Trakmak´in 30.09.2007 bilançoları üzerinden Türk Traktör´de birleşmesine karar verildiği belirtildi.
Birleşme sonrası Koc Topluluğu ve CNH hisselerinin Türk Traktör´de eşit seviyeye getirilmesi amacıyla da, Türk Traktör´de oluşacak fazlalık hisselerinin azami bir yıl içinde üçüncü şahıslara satısının gerçekleşmesi planlanıyor.
Holding bu doğrultuda yapılacak Ortaklık Anlaşması tadilatının kabulüne ve bu tadilat çerçevesinde ilgili her turlu işlemin takibi, sonuclandirilmasi, imzalanması ve yürürlüğe konulması hususunda şirketi temsilen Dr. Bülent Bulgurlu, Ahmet Fadıl Ashaboğlu ve Kudret Önen´den herhangi ikisinin birlikte yetkili kılınmalarına karar verildiğini açıkladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?