Meyve suyu trendleri...

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) meyve suyu tüketim trendlerinin gittiği yönü değerlendirdi. Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve MEYED Başkanı Prof Dr Aziz Ekşi ve Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof Dr Sevinç Yücecan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda son dönemde dünyada ve ülkemizde artan meyve suyu tüketiminin nedenleri ve etkileri ele alındı.
Toplantıda konuşan MEYED Başkanı Prof Dr Aziz Ekşi, Türkiye’de endüstriyel ölçekte 1960 yıllarda başlayan meyve suyu üretiminin, dünyaya paralel olarak 2000’li yıllarda hızlanarak arttığını, bunun da başlıca nedeninin de tüm dünyada “yükselen sağlık bilinci” olduğunu vurguladı. Tüketicinin alım gücüne paralel olarak, sağlıklı beslenme bilincinin gelişmesi sonucu firmaların son derece değişik ürünlere yönelerek pazara yeni tatlar kattıklarını belirten Ekşi, aynı trendin Avrupa’da da yaşandığına dikkat çekti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?