2008’in Sağlık, Mutluluk ve Başarı getirmesi dileği ile…


Değerli Okuyucular;
Öncelikle, yeni yılınızı kutluyor, 2008’in sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyoruz. Bir yılı daha geride bırakırken, 2007’nin sektörel değerlendirmesini sizlerle paylaşmak istiyoruz. 2007; Telekomünikasyon ve Bilişim sektörü adına hareketli, zaman zaman olumsuz gelişmelerin yaşandığı, ancak genel olarak umut vaat eden bir sene idi.
İşte sektörde yaşanan önemli gelişmelerden bazıları:
Türk Telekom’un Yeni TarifeleriTürk Telekom senenin başında açıkladığı yeni fiyat tarifeleri ile şehirlerarası aramalar ile şehiriçi aramaları aynı fiyata getirdi, ayrıca milletlerarası görüşmelerde indirime gitti. Bu şekilde ev ve iş telefonlarının kullanımını arttırmayı hedefleyen Türk Telekom, 2007 boyunca kampanyalarını dikkat çekici reklamlarla destekledi.
Türk Telekom GrevTürk Telekom, tarihinin ilk grevini yaşadı, yaklaşık 1.5 ay süren grev sırasında servislerde kesintiler, yeni tesis yapılamaması, problemlere kısa sürede müdahale edilememesi gibi problemler yaşandı. Grev; iki tarafın da karşılıklı adımlar atması ile sona erdi.
Telekomünikasyon İşletmecilerine Özel Erişim Alternatifleri VAE ve YAPATTNet İnternet Servis Sağlayıcılarına farklı iletim seviyelerinde trafiği devralarak taşıma ve kullanıcıyı internete çıkarma imkanı tanıyan modellerini kullanıma sundu. Veri Akış Erişimi (VAE) ve Yerel Ağın Paylaşıma Açılması (YAPA) isimli bu modeller sayesinde, işletmeciler kendi iletim şebekelerini kullanarak kalite farklılaşması yaratabilecek ve kendi hizmetlerini üreterek pazarlayabilecekler.
5651 sayılı İnternet Kanunu yürürlüğe girdi…İnternete düzenleme getirmeyi hedefleyen, internet şubelerinin görev, hak ve sorumluluklarını tanımlayanİ 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, yürürlüğe girdi.
Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet BakanlığıBaşbakan tarafından yeni hükümette Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanlığının kurulacağı yönünde açıklama yapıldı. Telekomünikasyon Kurumu, e-dönüşüm icra kurulu ve hatta TÜBİTAK da aynı çatı altında yer alırsa, ortaya çok güçlü bir bakanlık çıkacağı düşünülüyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?