Turkcell'in ortağı Rus Alfa, AFM Sinemaları'nın yüzde 52'sini satın aldı...

Şirketteki yüzde 10 hissesini satmayacağını açıklayan AFM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akdemir yılbaşından bu yana sinema seyircisi sayısında yüzde 15'lik bir düşüş yaşandığını açıkladı.
Rus Alfa'ya ait fon şirketi Velios AFM'nin yüzde 51.9 hissesini 28.5 milyon dolara satın aldı. Geçen yıl 6 milyon kişinin AFM Sinemaları'nı tercih ettiğini söyleyen AFM Başkanı Adnan Akdemir, 'Hedefimiz yüzde 20 büyümek' dedi
Sinema salonu işletmecisi AFM, hisselerinin yüzde 51.9'unu 28.55 milyon dolar peşin bedelle Türk kamuoyunun Turkcell'deki ortaklığı nedeniyle yakından tanıdığı Rus Alfa Grubuna ait fon şirketi Velios'a satmak üzere anlaşma imzaladı.
AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Şirketi'nden İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na dün yapılan açıklamada, yönetim kurulu Başkanı Adnan Akdemir dışındaki bütün bireysel hissedarlar ve AIG Blue Voyage Fund sahip oldukları yüzde 51.9'luk hisseyi nakit ve peşin olarak 28.55 milyon dolara Rus Alfa bünyesindeki Velios'a satışı için anlaşma imzalandığı duyurdu. Aynı açıklamada Velios'un, Turkcell'in ortaklarından olan Rus Alfa Grubu'nun şirketi A1 Group'a bağlı faaliyet gösterdiği de hatırlatıldı.
AFM, bu yıl 20 Haziran'da AI Group'la hisse satışı konusunda bir niyet mektubu imzalamıştı. Bu doğrultuda devam eden görüşmeler yaklaşık dört ay gibi kısa bir sürede sona erdirilmiş oldu.
'Hissemi satmayacağım'
AFM İstinyePark tanıtım toplantısında konuşan başkan Akdemir, bu işlemin ardından sahip olduğu yüzde 10'luk hisseyi elinde tutacağını ve görevini sürdüreceğini belirterek, "Önümüzdeki yıllar için yüzde 20 büyüme hedefi koymuştuk. Bu işlemin tamamlanması halinde büyüme oranını aşabiliriz" dedi.
Şirketin yüzde 38'inin halka açık olduğunu ve İMKB'de en fazla yabancı yatırımcıya sahip 10'uncu şirket olduklarını hatırlatıp, "Şirketin şu andaki piyasa değeri 59 milyon dolar. Ancak borçluluk durumu nedeniyle işlemde 55 milyon dolar olarak belirlendi" açıklamasında bulundu.
Yılbaşından bu yana toplam sinema seyircisinde, dolar bazında yüzde 5, sayı olarak da yüzde 15'lik bir düşüş yaşandığını vurgulayan Akdemir, bunda geçen yıl vizyona giren iki filmin çok yüksek hasılat yapmasının ve henüz benzer nitelikte filmlerin vizyona girmemiş olmasının etkili olduğunu belirtti.
Akdemir, geçen yıl toplam sinema seyircisi sayısının 30 milyon dolayında olduğunu ifade ederek, "Geçen sene altı milyon seyirci çektik. AFM olarak toplam 33 bin koltuğa sahibiz. Bu yıl geçen yılki sayının üzerinde bir çekme planlıyoruz" dedi.
İstinyePark'a üç boyutlu dijital sinema
Toplantıda verilen bilgiye göre, AFM İstinyePark tesisinin inşaatı altı ayda tamamlanırken, toplam maliyeti 7 milyon dolar oldu. Ancak, Türkiye'de ilk kez kullanılan üç boyutlu IMAX 3D ve Sony 4K dijital sinema teknolojilerinin maliyetinin de eklenmesiyle bu rakam 10 milyon dolara ulaşıyor. Akdemir, "Bu yatırımın bir kısmını kendi kaynaklarımızdan bir kısmını leasing, bir kısmını banka kredisi ile finanse ettik...Yaptığımız yatırımın karşılığını beş yıl içinde almayı planlıyoruz" dedi.
Sinemadan maç yayını
Akdemir, AFM İstinyePark'ta çok farklı film zevkine sahip seyircilere hizmet sunmayı amaçladıklarını ve yüksek çözünürlüğe sahip Sony 4K teknolojisini bulunduran salonda önümüzdeki dönemde maç ve konser yayını da yapacaklarını söyledi. Akdemir, konuyla ilgili olarak Süper Lig'in naklen yayın haklarını elinde bulunduran dijital yayın platformu Digiturk ile görüşmelerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi. 25.10.2007-Radikal

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?