Turkcell´in abone sayısı yüzde 13 arttı: 34.8 milyon...

Turkcell´in toplam abone sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 13 artarak 30 Eylül 2007 itibarı ile 34,8 milyona ulaştı. Şirketin amortisman, faiz, vergi öncesi karı (AVFÖK) ise yıllık bazda yüzde 39 artarak 999 milyon YTL´ye yükseldi. Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş´den yapılan açıklamaya göre, şirket gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artarak 2,2 milyar YTL´ye yükselirken, güçlü kullanım, abone bazındaki büyüme ve konsolide iştiraklerin katkısının, gelirlerin artışında etkili olduğu belirtildi.
Turkcell´in amortisman, faiz, vergi öncesi karı (AVFÖK) yıllık bazda yüzde 39 artarak 999 milyon YTL´ye çıkarken, AVFÖK marjı bu dönemde yüzde 45´e yükseldi. Bu iyileşmenin, gelirlerdeki artış ile birlikte giderlerin gelirlere oranının düşmesiyle elde edildiği kaydedildi. İyileşen operasyonel performans ile 521 milyon YTL net kar kaydeden Turkcell, 2007 yılının üçüncü çeyreğinde abone bazındaki büyümesini sürdürerek 1 milyon net yeni abone aldı. Bu çeyrekteki brüt yeni abone alımların yüzde 89´u ön ödemeli, yüzde 11´i faturalı abonelerden geldi.
Toplam abone sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 13 artarak 30 Eylül 2007 itibarı ile 34,8 milyona ulaştı. Turkcell´in abone başı aylık ortalama geliri bileşik bazda yüzde 8 artarak 20 YTL seviyesinde gerçekleşirken, yılın üçüncü çeyreğinde 83 dakika aylık kullanım dakikası kaydedildi. Şirketin Ukrayna´daki iştiraki Astelit´in, faaliyete geçtiği günden bu yana ilk kez 2,9 milyon dolar tutarında pozitif AVFÖK kaydettiği bildirildi.
Turkcell Genel MüdürüTurkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, güçlü performansları sonucunda hızlanan gelir ve AVFÖK artışı ile bir çeyrek daha güçlü sonuçlar sunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Yıllık bazda gelirlerin yüzde 24, AVFÖK´ün yüzde 39 oranında arttığını, yüzde 23 net kar marjı elde edildiğini belirten Ciliv, 2007 yılının üçüncü çeyreğinde Ukrayna´daki operasyonunun önemli bir dönüm noktası olarak ilk kez ve planlanandan önce pozitif AVFÖK kaydetmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Türkiye´de güçlü abone bazı ve kullanım artışı kaydederken pazardaki genel lider konumlarını sürdürdüklerini ifade eden Ciliv, şunları kaydetti: "Bu çeyrekte büyümeyi sürdürme odağımız ile rekabetçi avantajlarımızın iletişimini sürdürürken müşterilerimizin bağlılığına ve tatminine yönelik çeşitli teklifler sunduk ve bunlardan çok olumlu sonuçlar elde ettik. Hissedarlarımıza yarattığımız değeri yükseltmek için, iletişim ve teknoloji alanlarına yatırım taahhüdümüz devam ederken, uluslararası pazarlarda genişleme fırsatlarını araştırma planlarımız 2008 yılındaki önceliklerimiz arasında yer almaktadır."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?