Türkiye´de faaliyet gösteren Amerikan şirketlerin sayısı artışta...

Türkiye´de faaliyet gösteren Amerikan şirketlerin sayısının son 1 yılda ´´önemli ölçüde´´ arttığı bildirildi. Türk Amerikan İş Adamaları Derneğinden (TABA-AmCham) yapılan yazılı açıklamada, ABD menşeli uluslararası şirketlerden sonra Amerika´nın orta ölçekli bir çok firmasının da Türkiye pazarına girdiği belirtilerek, Türkiye ile Amerika arasında iş yapan Türk ve Amerikalı firmaların çatı örgütü olan TABA-AmCham´a üye olan ABD´li firmaların sayısının ´´1 yılda 35´ten 100´e çıktığı´´ kaydedildi. Derneğe üye Amerikalı firmaların sayısının yıl sonuna kadar 150´yi bulmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, Türkiye´de bulunan irili ufaklı 250´ye yakın Amerikan şirketi arasında sinema ve lojistik sektöründe faaliyet gösterenlerin dikkat çektiği belirtildi.
ABD pazarında faaliyet göstermek isteyen Türk firmaların sayısında da ciddi artış olduğuna işaret edilen açıklamada, ABD´yle iş geliştirmek amacıyla TABA-AmCham´a üye olan Türk şirketleri arasında Limak İnşaat, Yüksel İnşaat, Global Yatırım Holding ve Tekfen gibi firmaların yer aldığı ifade edildi. Açıklamada, iki ülke arasında ticaret hacmi hakkında da bilgi verildi.
TABA-AmCham Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, Amerikalılar´ın Türkiye´nin birçok tatil yöresinde gayrimenkul yatırımı yapmaya başladıklarına, bunun yanında hastane ve üniversite yatırımlarının da arttığını kaydetti. Terzioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın New York´ta iş çevreleriyle temaslarının, ABD´li yatırımcıların Türkiye´ye olan ilgilerini daha da artıracağını ifade etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?