Google Türkiye´nin başına Bülent Hiçsönmez geçti...

Google Inc, Türkiye´deki Google ofisinin başına Bülent Hiçsönmez´i atadığını açıkladı. Google Inc.´den yapılan açıklamada, Bülent Hiçsönmez´in, ülke müdürü olarak Google´ın Türkiye´deki reklamcılık ve online uygulamaları ile ilgili faaliyetlerinden ve şirketin bölgedeki stratejik ortaklıklarını geliştirmekten sorumlu olacağı bildirildi. Açıklamada, Google´ın Türkiye´deki internet kullanıcılarının bilgiye olan erişimini geliştirmeyi ve işletmelerin internetin sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlamayı hedeflediği kaydedildi.
Bülent Hiçsönmez´in, Google´a son 7 yıldır çeşitli görevler üstlendiği, Sun Microsystems´den transfer olduğu belirtilen açıklamada Sun´daki görevinin son 3 yılında Mısır, Levant ve Kuzey Afrika (Leena) Bölgesinin Genel Müdürü olarak hizmet veren Bülent Hiçsönmez´in Google´da göreve getirilmesinin, Google´ın Türk pazarına olan inancının en büyük kanıtı olarak değerlendirildiği ifade edildi.
Google Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Direktörü Mohammad Gawdat atamayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bülent Hiçsönmez´in Google´a kazandıracağı liderlik ve deneyim, Türkiye´deki internet pazarında varlığımızı ve operasyonlarımızı güçlendirmek açısından çok önemli olacak. Türkiye´de olduğu kadar uluslararası pazarlarda da başarısını kanıtlamış olan Bülent Hiçsönmez, Türkiye´deki internet kullanıcıları, çözüm ortakları ve reklam verenler için en doğru ve etkili hizmeti sunmadaki çabamızı hızlandıracaktır" dedi. Açıklamada, Bülent Hiçsönmez´in Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümünden mezun olduktan sonra, Northeastern Üniversitesi´nde Elektrik Mühendisliği ve Imperial College Management School´da işletme alanında yüksek lisans yaptığı kaydedildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?