Karsan, üretimine Citroen markasını da katıyor...

Karsan, Peugeot ile devam eden işbirliğini Citroen markasıyla genişletiyor. Şirket, İMKB´ye yaptığı açıklamada Fransız Peugeot Citroen Automobiles SA ile Niyet Mektubu imzaladığını duyurdu. Karsan, işbirliği sürecinin nihai olarak tamamlanması durumunda; M59 kodlu Peugeot ve Citroen markalı araçları çeşitli türev versiyonlarıyla birlikte Karsan´da üreterek belirli bölge ve ülkelere ihraç edecek; Peugeot Citroen Grubu ile birlikte yeni bir ticari aracın arka aksını geliştirecek; M59 kodlu araçların ve geliştirilecek arka aksı kullanacak diger ticari araçların üretileceği Peugeot Citroen fabrikalarına teknik destek verecek.
Nihai kontratların imzalanmasıyla; Karsan´da halen Peugeot markasıyla devam eden M59 araç üretiminin 2008 yılı ortasından itibaren Citroen markasını da kapsayacak şekilde çok daha yüksek adetle devam edeceği, arka aks gelişiminin ise en kısa surede tamamlanarak buna bağlı üretim ve ticari faaliyetlerin en geç 2008 yılı sonunda hayata geçeceği bildirildi.
Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret AŞ´den İMKB´ye gönderilen özel durum açıklaması şöyle: "Bilindiği üzere şirketimiz 1980 yılından bu yana Peugeot markasıyla araç üretimi yapmakta ve 2003 yılından bu yana da iç pazarda satılmak üzere M59 kotlu Peugeot Partner hafif ticari araç modellerinin üretimini sürdürmektedir. Sirketimiz 2005 yilinda ise bahsi gecen M59 Peugeot Partner aracı üzerinde çeşitli mühendislik ve urun geliştirme faaliyetlerini tamamlayarak Uzun Peugeot Partner modelini geliştirmiş ve soz konusu araç Peugeot´nun teknik onayını takiben son 2 yıldır iç piyasada Karsan´ın ürettiği diger M59 Partner modelleriyle birlikte Peugeot markasıyla satılmaktadır. Bugün itibariyle Sirketimiz ile Fransız Peugeot Citroen Automobiles SA arasında aşağıdaki alanlardaki fırsatları en hızlı şekilde değerlendirmek ve fizibilite çalışmalarını tamamlamak üzere bir Niyet Mektubu (letter of Intent) imzalanmıştır.
Peugeot ile süregelen işbirliğimizi Citroen markasını da kapsayacak şekilde genişletmek, Söz konusu M59 kodlu Peugeot ve Citroen markalı araçları Karsan tarafından geliştirilmiş çeşitli türev versiyonlarıyla birlikte Karsan´da üreterek belirli bölge ve ülkelere ihraç etmek. Peugeot Citroen Grubu ile birlikte yeni bir ticari aracın arka aksı geliştirmek, Soz konusu M59 kodlu araçların ve geliştirilecek arka aksı kullanacak diger ticari araçların üretileceği Peugeot Citroen fabrikalarına Karsan´ın teknik destek vermesini sağlamak. Bu çerçevede süregelen bilgi paylaşımı ve fizibilite çalışmaları en kısa zamanda sonuçlandırılacak ve olumlu sonuçlanması halinde nihai kontrat da dahil tüm süreç en geç 31.12.2007 tarihine kadar tamamlanacaktır. Nihai kontratların imzalanması durumunda Karsan´da halen Peugeot markasıyla devam eden M59 araç üretimi 2008 yılı ortasından itibaren Citroen markasını da kapsayacak şekilde çok daha yüksek adetle devam edecek, arka aks gelişimi ise en kısa surede tamamlanarak buna bağlı üretim ve ticari faaliyetler en geç 2008 yılı sonunda hayata geçecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?