Sigarada `raf` kavgası başladı, TEKEL isyanda...

Tekel Genel Müdürü Fahri Arıkan, özel sektörün `gizli anlaşmalar` yaptığını, kendi ürünlerinin ise stand ve raflarda en alt sıralara konulduğunu ileri sürdü.
Tekel Genel Müdürü Fahri Arıkan, atılan yeni adımlar sayesinde, sigara bölümünde 267 milyon YTL faaliyet zararından 199 milyon YTL kara geçildiğini bildirdi. Arıkan, özel sektör firmalarının "gizli anlaşmalar" yaparak stant ve raf yaptırdıklarını, bunun sonucu olarak Tekel ürünlerinin bayilerde görünmeyen yerlerde teşhir edildiğini, bunun ise haksız rekabete neden olduğunu söyledi.
Haksız rekabet var Perakende sektöründe zaman zaman haksız rekabetle karşılaştıklarına dikkat çeken Arıkan, Tekel ürünlerinin görülmeyecek raflarda sergilendiğini, bunun da haksız rekabet denebilecek bir durumu ortaya çıkardığını kaydetti. Bu konuda daha etkin önlemlerin alınması gerektiğini, halkın milli duygularla harekete geçebileceğini dile getiren Arıkan, TEKEL`in milyonlarca ailenin geçim kaynağı konumunda bir firma olduğunu belirtti. Arıkan, "Önceki yıllarda sektöre giren herkes, TEKEL`in pazar payına göz dikti, ancak bugün pazar kaybetme adayı sadece TEKEL değil" diye konuştu. Bu yıl 34 milyon kilogram tütün alımı gerçekleştirdiklerini belirten Arıkan, iki yılda 17 milyon kilogram tütün imha ettiklerini söyledi. Fahri Arıkan, sahte ve kaçak sigaradan en çok etkilenen firmanın TEKEL olduğunu söyledi.
Zarardan kara geçildi Atılan yeni adımlar sayesinde sigara bölümünde 267 milyon YTL faaliyet zararından 199 milyon YTL faaliyet karına geçildiğini bildiren Arıkan, şöyle devam etti: `Pazar payı, 2002 ve 2003 yıllarının çok altında olmasına rağmen daha fazla faaliyet karı elde edilmiştir. Yıllardan beri her yıl ortalamayüzde 8 ile yüzde 10 düşen pazar payı, 2006 yılında sadece yüzde 1azalmıştır. Ancak şu görülmüştür ki pazar payı kaybı bir kader değildir. 2006 yılında 37.5 pazar payı elde ettik, bu yıl ise bir miktar gerileme oldu.`
Tekel de stand kursun promosyon yapsın Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yabancı sigara firmalarının satış ivmesini hızlandırmak için çeşitli promasyona başvurduklarını, ancak Tekel`in tasarruf tedbirlerinden dolayı bunu yapamadığını belirtek, `Tekel de özerkleşerek satışı arttırmaya yönelik uygulamalar yapsın. Örneğin onlarda diğer firmalar gibi stant ve raflar yapsınlar` dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?