Alışveriş merkezlerine uyarı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, alışveriş merkezlerinin sayısının ve metrekaresinin akıl almaz bir hızla arttığının altını çizerek, bunun hazırgiyim perakende sektörünü genel anlamda olumlu etkilediğini söyledi.
Yabancı markalar geliyor Hızla yapılan alışveriş merkezlerinin, yabancı zincir markaları bir bir Türkiye’ye çektiğini vurgulayan Orakçıoğlu şöyle devam etti: “Alışveriş merkezlerinin sayısının artmasına paralel olarak, hazırgiyim perakendesi Türkiye’de en hareketli günlerini yaşıyor. Türkiye’ye gelen küresel markalarla rekabet etmeye hazır yeni onlarca marka var. Bu durum şu an için alışveriş merkezlerine de çok olumlu yansıyor.”
Ayrımcılık yapılıyor Ancak kuruluş sürecinde olan alışveriş merkezlerinin, kendi içinde birtakım belirsizlik ve kuralsızlıkları da taşıdığının altını çizen Orakçıoğlu, “Alışveriş merkezlerinde metrekare fiyatları tutarsızlık sergiliyor. Yer almada da ayrımcılık yapılıyor. İndirim dönemleri ve indirim uygulamalarında karşılaşılan boşluk ve bundan kaynaklanan haksız rekabet, kimi yabancı oyuncuların pazara girişte yeterince hazırlıklı olmamasına neden oluyor, sektörü zorluyor” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?