Beyaz Şapka’ya 10 soru, 10 cevap

Beyaz Şapka nedir?
Beyaz Şapka Türkiye’nin ilk ve tek bilgi güvenliği dergisidir. Bilgi işlem yöneticilerini bilgi güvenliği uzmanları ile buluşturan bir platformdur.

Beyaz Şapka’nın amacı nedir?
Beyaz Şapka, kurum ve sistem yöneticilerine kurumsal bilgi güvenliği hakkında birinci elden bilgi sağlamayı amaçlar. Beyaz Şapka’nın kar amacı bulunmaz. Bu sebeple Beyaz Şapka’da reklam bulunmaz.

Beyaz Şapka’nın anlamı nedir?
İngilizce White Hat, bilgi güvenliği tecrübesini güvenlik sağlamak amacı ile kullanan uzmanlara verilen isimdir. Bu sıfatı Türkçeleştirerek projemize Beyaz Şapka adını vermiş bulunuyoruz.

Beyaz Şapka’yı online veya Adobe pdf formatı ile okuyabilir miyim?
Beyaz Şapka dergisi abonelerine ücretsiz olarak gönderilir. Eski sayılarda yer alan makaleler Beyaz Şapka web sitesinde yayınlanır. Bazı makaleler güvenlik gereği sadece abonelerimiz tarafından okunabilir. Mevcut yol haritamızda pdf gibi formatlarda gazete dağıtmayı düşünmemekteyiz.

Beyaz Şapka’yı nasıl temin edebilirim?
Beyaz Şapka, abone olan her kurumsal kullanıcıya ücretsiz olarak dağıtılır. Abone olmak için web formumuzu doldurmanız yeterlidir. Beyaz Şapka aynı zamanda bilgi güvenliği seminer ve toplantılarında da dağıtılmaktadır.

Beyaz Şapka’ya yazı gönderebilir miyim?
Beyaz Şapka’nın sayfaları herkese açıktır. Yazar başvuru formumuzu doldurarak talebinizi iletebilirsiniz.

Beyaz Şapka ne zaman yayınlanır?
Dergimiz her 3 ayda bir yayınlanır. Yayın tarihlerimiz Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarıdır.

Beyaz Şapka’da ev kullanıcıları ve küçük ofisler için güvenlik bilgileri bulabilir miyim?
Hayır. Beyaz Şapka kurumsal orta/büyük sistemlere bilgi aktarmak amacıyla hayata geçirilmiş bir projedir.

Beyaz Şapka hangi markaları temsil eder?
Beyaz Şapka marka bağımsızdır. Her marka ürün ve hizmet Beyaz Şapka’da tanıtılabilir. Kurumsal fayda sağlayan her ürün veya hizmet Beyaz Şapka’da yer alacaktır.

Beyaz Şapka projesinin sahibi kimdir?
Beyaz Şapka bir Nebula Bilişim projesi olarak doğmuştur ve bilgi güvenliğine önem veren sponsorlar tarafından desteklenmektedir. Beyaz Şapka’nın sizlere ulaşmasına katkıda bulunan ana sponsorlarımız Microsoft Türkiye ve Nebula Bilişim; katılımcı sponsorlarımız Juniper Networks Türkiye, McAfee Türkiye, Secure Computing, Trend Micro; iletişim sponsorumuz Sirius ve internet sponsorumuz Red Bilişim'e teşekkür ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?