Perakende sektörüne 'Anneler Günü' katkısı...

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Anneler Günü perakende sektörüne 2 günde, 45 milyon YTL ek ciro kazandırdı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Anneler Gününde yapılan harcamalara ilişkin kartlı ödeme sistemi verilerini açıkladı.
Açıklanan verilere göre, Anneler Gününü kapsayan hafta sonu 12-14 Mayıs tarihleri arasında BKM takasında gerçekleştirilen işlem adedi 6 milyon 77 bin 787 adet olarak gerçekleşti. Takas verilerine göre, bu işlemlerin tutarı ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 arttı ve 428 milyon 635 bin 694 YTL oldu. Bir önceki hafta sonuna denk gelen 6-7 Mayıs 2007'de 383 milyon YTL harcanmıştı. Anneler Günü haftası ve bir önceki hafta yapılan harcamalar kıyaslandığında, Anneler Günü perakende sektörüne 45 milyon YTL'lik ek ciro getirdi.
En çok işlem kuyumculardaVerilere göre, Anneler Günü hafta sonunda en çok harcama, giyim ve aksesuarda yapılırken, yine bir önceki hafta sonu ile karşılaştırıldığında işlem adetlerinde en çok artış görülen sektörlerin başında yüzde 101,1 artış ile kuyumcular geldi. Bugüne kadar her sevgililer gününde en çok harcama yapılan sektörler arasında yer alan kuyumcular, bu yıl da Anneler Gününde önde gelen sektörler arasında yerini aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?