Bimeks CEO'su Akgiray: Peşin fiyatına taksit sürdürülebilir değil...

Bimeks Üst Yöneticisi (CEO) Vedat Akgiray, tüketici elektroniği pazarının dünyada 750 milyar dolar, Türkiye'de ise yüzde 1'lik payla 7-7,5 milyar dolar büyüklüğe sahip olduğunu, Türkiye'nin ekonomik büyüklüğüne bakıldığında bu payın yüzde 2 olması gerektiği için potansiyelinin geniş olduğunu kaydetti. Elektronik perakendeciliği sektöründe bulunan markaların, kolay rekabeti seçtiğini ifade eden Akgiray, ''Elektronik perakendeciliğinde, Wal-Mart'ın yaptığı doğruların çoğunu yapmadık, yanlışların çoğunu yapmaya devam ediyoruz'' diyerek, bu alanda karlılığın ciddi sıkıntılı hale geldiğini belirtti.
Akgiray, peşin fiyatına taksit sayısına odaklı pazarlama kavgası bulunduğuna dikkat çekerek, fiyat rekabetinin anlaşılabilir bir şey olduğunu, peşin fiyatına taksit uygulamasının ise Türkiye gibi bir ülkeye uygun olmadığını anlattı. Faizin yüzde 18-19 düzeyinde olduğuna işaret eden Akgiray, ''Peşin fiyatına 12 taksitte, müşteriler yüzde 8-9 gibi bir paranın maliyetini vermeden mal sahibi oluyor'' dedi.
Akgiray, ''Taksitlendirmenin uzun vadede sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum'' diyerek, bankaların ancak müşterilerin geç ödemesi, hatta temerrüde düşmesi durumunda kar elde edebildiğini, bunun riskli ve sürdürülmesi uygun olmayan bir durum olduğunu belirtti. Bu konuda kendilerinin bir şey yapamayacağını, piyasadaki aktörlerden herhangi birinin böyle bir uygulamaya gitmesi durumunda kendilerinin de o şekilde hareket etmek zorunda olduklarını kaydeden Akgiray, bankaların bu işi biraz daha hesaplayarak yapması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?