Vestel Elektronik'in 2006 net karı 2,1 milyon dolar...

Vestel Elektronik'in 2006 yılı net karı 2,1 milyon dolar olarak gerçekleşti. Net satışları, bir önceki yıla göre dolar bazında yüzde 11 artarak 3,6 milyar dolar seviyesine ulaşan Vestel'in ihracatının toplam satışlardaki payı ise yüzde 74 olarak gerçekleşti. Ciroda yüzde 61 paya sahip olan TV satışları 11 milyon adedi bulurken, Vestel'in Avrupa'daki Flat Panel TV satışı da, 2005'e göre yüzde 52 oranında yükselerek 2,2 milyon adede ulaştı.
Konsolide ciroda yüzde 22'i paya sahip beyaz eşya segmentinde dolar bazında yüzde 26'lık büyüme sağlayan şirket 2006 yılında 145 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirirken Ar-Ge harcamalarına 40 milyon dolar ayrıldı.
Vestel Elektronik'ten yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Açık yabancı para pozisyonu nedeniyle Mayıs ayında TL'de yaşanan hızlı değer kaybı paralelinde yılın ilk yarısında 61 milyon dolar zarar açıklamıştı. Yılın ikinci yarısında TL'nin değer kazanması sonucu 2006 yılı net karı 2,1 milyon dolar olan Vestel'in 2007 ciro hedefi 4 milyar dolar olarak açıklandı."
2007 hedefleri İç ve dış piyasalardaki güçlü pozisyonuyla, ana faaliyet alanları olan tüketici elektroniği, dijital ürünler ve beyaz eşyadaki hedefini hem üretimde hem satış ve pazarlamada sürdürülebilir, kontrollü bir gelir artışı ve karlılık sağlamak olarak belirleyen Vestel'in, bu hedefi gerçekleştirme stratejisinin ana başlıkları şöyle sıralandı: -Yüksek oranda segmente olmuş Avrupa'da pazar payını pekiştirmek ve doygunluğa ulaşmış TV pazarında high-end ürünlere, özellikle Flat Panel TV'lere geçiş sürecinde yeni büyüme fırsatları yakalamak -Rusya, BDT Ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya'da "Vestel" markalı ürünler ile pazardaki konumunu daha da güçlendirmek ve iş hacmini artırmak -Üretim gücünü ve ölçek ekonomisini ön plana çıkararak ürün gamını daha da çeşitlendirmek.
Vestel, bir yandan bu stratejik hedef doğrultusunda yatırım fırsatlarını izlerken bir yandan da grubun ana faaliyet alanlarını tamamlayacak iş kollarına girme planları yapıyor. Bu doğrultuda ilk olarak Aydın Yazılım ve Birim Bilgi İşlem'in satın alınması gerçekleştirildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Biz hiç beceremedik Sevmeyi de Terketmeyi de”

Özgürlük mü Mutluluk mu ?